Selvhjælps- og netværksgrupper

Bedre Psykiatri
Netværksgruppe for forældre til børn og unge med en psykisk lidelse. Kontakt: Gerda, tlf: 6133 8591.
Netværksgruppe for pårørende til personer med psykisk lidelse. Kontakt: Michael, tlf: 6179 2809.
Deltagelse er gratis for begge grupper.

Dag og tidspunkt i DFH: Mandag, kl. 18:00 - 21:00, lokale 1 & 2. Få yderligere information på www.bedrepsykiatri.dk


Energigruppen
Gruppe, der mødes hver tirsdag og laver forskellige øvelser. Den gode energi kan gives videre og deltagerne kan så at sige ”smitte hinanden”. Livsglæde og socialt samvær er også nøgleord i energigruppen.

Den glade energi skal flyde, samtidig med, at deltagerne laver lettere øvelser stående og på stoleplan. Det er altså ikke hård motion, men blide, bløde bevægelser (Qigong), der varer en lille times tid.

Husk, det er aldrig for sent at få det bedre! For mere information eller tilmelding, kontakt De Frivilliges Hus på 44 98 35 79 eller defrivilligeshus@gladsaxe.dk

Dag og tidspunkt i DFH: Tirsdag, kl. 12:00 - 13:00, lokale 1 & 2. Sidste gang inden sommerferien er den 28. maj, forventet opstart bliver den 20. august.  


Kreativgruppe
Åben gruppe, der henvender sig til førtidspensionister, efterlønsmodtagere, langtidsledige og kreative pensionister. I vores gruppe er der mulighed for at prøve mange lettere kreative ting, som f.eks. syning, decoupage og håndarbejde. Mens vi er kreative, eller måske en dag bare har lyst til at være sammen med de andre gruppemedlemmer, drikker vi te og kaffe og får en bid brød. Det handler om i denne gruppe, at man er sammen med ligestillede, kommer ud blandt andre, som man kan snakke og hygge sig med. Du behøver ikke at have forudsætninger ud i det kreative, når man starter - alle hjælper alle i gruppen. Kontakt: Lone, tlf. 3969 5420 (kl. 19-20), Lisbeth, tlf. 3012 7168 eller Lotte, tlf. 3030 2398. 

Dag og tidspunkt i DFH: Mandag, kl. 11:00 - 14:00, lokale 1 & 2.


Litteratur lindrer
En anderledes litteratur oplevelse. Kom og oplev højtlæsning af god litteratur og få en gensidig snak om, hvordan teksten påvirker os. Dette er ikke nogen almindelig litteraturkreds, hvor man analyserer teksten. Læsegruppeleder er Hanne Holck, tidl. bibliotekar fra Stadsbiblioteket i Lyngby-Taarbæk.

Der kan være 6-10 deltagere i læsegruppen. Deltagelse er gratis. Gruppen mødes hver uge . Et forløb varer 10 uger.

Yderligere oplysninger og tilmelding kan ske ved henvendelse til De Frivilliges Hus på tlf.: 44 98 35 79 eller på E-mail: defrivilligeshus@gladsaxe.dk

Dag og tidspunkt i DFH: 10 fortløbende tirsdage, kl. 13:30 - 15:00, lokale 1 & 2. Næste hold forventes at starte i løbet af september 2019.


Migrænikergruppe
En selvhjælpsgruppe, hvor deltagerne får en snak om de seneste forskningsresultater, migræne-triggere, job og familie - og, hvad der kan afhjælpe smerten udover medicin. Kontakt: Anne, tlf. 2144 4904 eller De Frivilliges Hus, tlf. 4498 3579.

Dag og tidspunkt i DFH: Ca. hver 6. onsdag, Kl. 19:00 – 21:00, lokale 4.


Mindfulness
En selvhjælpsgruppe, der praktiserer "mindfulness-filosofien" via meditative øvelser/træning og yoga. Kontakt: Ragna Heide, tlf. 5092 2949.

Dag og tidspunkt i DFH: Onsdag, lige uger, kl. 18:00 - 20:00, lokale 1 & 2.


Netværk for autistiske kvinder (NAUK)
NAUK er et netværk for voksne kvinder med autisme, der gerne vil møde andre kvinder i samme situation.
NAUK giver muligheden for at møde ligesindede og hjælpe hinanden med uvurderlige erfaringer. Man giver støtte og modtager støtte.
NAUK møderne er drevet frivilligt af kvinder med autisme for kvinder med autisme.

Er du en kvinde med autisme er du meget velkommen til at deltage i netværksmødet. Kontakt: naukgladsaxe@gmail.com

Dag og tidspunkt i DFH: Nogle søndage, kl. 13:00 - 16:30, lokale 4.


Onsdagstræf
Åben aktivitetsgruppe for ældre førtidspensionister, der en gang om måneden tager på tur ud af huset (Bemærk, at der er to månedlige møder!). Kontakt: Lone, tlf. 3969 5420 (kl. 19-20), Inge, tlf. 6016 7199,  Ebba, tlf. 4484 6009 eller Lotte, tlf. 3030 2398. 

Dag og tidspunkt i DFH: Onsdag, ulige uger, kl. 11:00 - 14:00, lokale 1 & 2.


Pigenetværksgruppe
Netværksgruppe for stille piger mellem 10 og 15 år. I gruppen snakker man om forskellige emner og laver også forskellige sociale aktiviteter sammen, som f.eks. at spille spil, bage eller tage en tur ud af huset. Det handler om at få nogle succesoplevelser omkring det at være sammen med jævnaldrende og få skabt nogle positive sociale relationer og dermed blive bedre rustet til at indgå i de sociale fællesskaber i dagligdagen, eksempelvis i skolen. Gruppen mødes en gang om ugen i ca. 12 uger. Gruppen ledes af to frivillige voksne.

Dag og tidspunkt i DFH: onsdag kl. 16:00 - 18:00, i lokale 1 & 2. (Gruppen holder pt pause til efter sommerferien - forventet opstart i løbet af efteråret) 

Læs mere om pigegruppen her.


Pårørende til mennesker med afhængighed
Når man har været vidne til et andet menneskers overforbrug/misbrug, føler man sig som pårørende ofte slidt på krop og sjæl. Misbrug påvirker ofte hele familiens liv – det er hårdt for alle parter. Det er ofte utroligt givtigt at give sig selv mulighed for i trygge rammer at mødes med andre, der selv har haft det tæt inde på livet.

Som pårørende kan du stå i situationer, som du har brug for at drøfte med andre, der har oplevet noget lignende. Brug en selvhjælpsgruppe til at udveksle erfaringer og viden og støtte hinanden når det er svært at fastholde forandringsprocessen. I gruppen kan du også få støtte til at kommunikere bedre og mere positivt samt få en sundere relation til din pårørende/ven, så du ikke ubevidst understøtter misbruget. Få støtte/sparring på svære situationer f.eks. det at sætte grænser og passe på dig selv.

Selvhjælpsgruppen er baseret på konceptet SMART Recovery for Familie & Venner (SMART Recovery og CRAFT værktøjer).

Hvis du er interesseret at deltage i eller at høre nærmere om en sådan selvhjælpsgruppe i De Frivilliges Hus, så kontakt selvhjælpskoordinator Bente Sæderup på mobil
2924 4033 eller på Selvhjaelpnu@ltk-frivilligcenter.dk.

Dag og tidspunkt i DFH: muligt at komme på venteliste


Slank på en hyggelig måde
Selvhjælps- og aktivitetsgruppe for personer, der vil tabe sig. Vi taler om kost og har forskellige aktiviteter. Kontakt: Kaja, tlf. 24 22 89 30

Dag og tidspunkt i DFH: Onsdag i lige uger, 10:30 - 14:00, lokale 1 & 2.


 

 

Selvhjælp på Tværs

Har du en ide til en gruppe, du gerne vil starte, kan du få hjælp til at komme igang.

Læs mere
Aktiviteter og grupper i De Frivilliges Hus