Selvhjælps- og netværksgrupper

Selvhjælps- og netværksgrupper er hjælp til selvhjælp til dig, der oplever en krise i dit liv, mangler netværk eller ønsker at arbejde med selvudvikling sammen med andre i en gruppe. Grupperne startes efter ønsker og behov af uddannede frivillige igangsættere.

Selvhjælp på Tværs
Selvhjælp på Tværs tager afsæt i en tro på, at mange kriseramte mennesker kan få ekstra ressourcer og udvikle nye kompetencer til selv aktivt at gøre noget for at komme ud af den svære livssituation. Denne udvikling kan ske ved gensidig støtte og opbakning fra andre deltagere over længere tid.
Vi vil styrke mennesker i krise ved at give dem en stemme, et sted at blive hørt og mulighed for erfaringsudveksling med ligesindede.

Eksempler på selvhjælps- og netværksgrupper som er oprettet gennem projektet:

  • Forældregrupper for sårbare børn/unge
  • Forældregruppe for udviklingshæmmede
  • Kronikere
  • Livsbalance
  • Migrænikergruppe
  • Kom Videre Mand grupper
  • Smart Recovery for mennesker med afhængighed
  • Pårørendegruppe til misbrugere
  • Litteratur Lindrer
  • Mænds livretter

Oversigt over aktuelle grupper

Projektet er et samarbejde mellem De Frivilliges Hus i Gladsaxe og Frivilligcenter & Selvhjælp Lyngby-Taarbæk og er finansieret af Socialministeriet.

Kontakt selvhjælpskoordinator Bente Sæderup, hvis du vil høre mere om mulighederne for at deltage i en selvhjælpsgruppe, har ideer til en ny gruppe eller har lyst til at blive frivillig igangsætter for en gruppe.

Bente kan kontaktes på tlf. 2924 4033 eller Email: selvhjaelpnu@ltk-frivilligcenter.dk

Download folder om projektet

SMART recovery

Selvhjælpsgrupper for mennesker med afhængighed. Metoden tilbyder et alternativ eller supplement til AA og NA eller andre 12-steps programmer, og hjælper med at starte eller fastholde en positiv forandring i ens liv.

SMART Recovery

NetværksKassen

Vi har samlet vores erfaringer fra projekt "Piger i trivsel i Gladsaxe" i en NetværksKasse med beskrivelser, ideer og forslag til, hvordan man laver trivselsgrupper for børn og unge.

NetværksKassen

Netværksgrupper for stille piger

Føler du dig tit alene selv om du er sammen med andre? Ville du gerne have flere venner, men ved ikke hvordan? Eller oplever du, at du mangler fortrolige på din egen alder, du kan snakke med? Så er du ikke alene, og du kan deltage i en gruppe i De Frivilliges Hus sammen med andre piger, der har det som dig.

Piger i trivsel i Gladsaxe

Eksisterende grupper

Se hvilke grupper, der allerede findes i De Frivilliges Hus. Måske er der også en, der passer til dig.

Selvhjælps- og netværksgrupper