GAME og gå-på-mod!

I dag skal vi møde en ung, frisk frivillig, som hedder Toufic. Han er 23 år gammel, har blod på tanden og vil gøre en forskel.

Jeg møder Toufic hjemme hos hans forældre i Måløv Park, hvor hans søde mor disker op med kaffe og småkager. Vi sidder i dagligstuen i dejlige sofaer og taler om Toufic, hans ambitioner og GAME. Toufic blev i 2017 uddannet ”Playmaker” fra GAME. Det betyder, at han er uddannet instruktør i forskellige street-aktiviteter (altså aktiviteter, som kan foregå på gaden eller i gården). GAME har mange forskellige aktiviteter, man kan bruge når man er ude; Basket, fodbold, parkour eller dans. Det baserer sig på bevægelse og fællesskab. Det er også et vigtigt element for Toufic. Han træner selv meget og opsøgte selv GAME i Magleparken, da han var yngre. For Toufic er det ligeså vigtigt at hans egen søn får nogle gode kerneværdier.

Det med kerneværdier, taler vi meget om. Det er noget af det GAME og streetfit i Værebro skal være med til. At få børn og unge til at inkorporere nogle værdier, som bliver ufravigelige. Toufic forklarer: ”Det er værdier som fællesskab og ligeværdighed, der er vigtige. Min målgruppe er derfor også meget bred. Jeg vil gerne have fat i de helt små, som man kan påvirke. Personligt, dengang jeg startede med at spille basket, vendte den aktivitet mit fokus væk fra nogle ting, jeg måske ikke skulle ud i. Det med at vælge, at nu tager jeg til basket sammen med de andre, og har det sjovt, frem for det andet – det er vigtigt! Jeg vil gerne være med til, at give de unge nogle redskaber til, at de kan danne nogle holdninger, som kan føre dem i en bestemt retning” Aktiviteterne GAME’s playmakere laver – altså Toufic – skal være med til at skabe fællesskaber, hvor alle kan være med på lige fod. Hvor man er med, fordi det er sjovt at være sammen med vennerne og have nogle sunde aktiviteter at tage sig til. Toufic drømmer om, at der kommer mange flere, hver fredag. Det er vigtigere at komme og være med fordi det er sjovt, fremfor fordi man skal.

Toufic var med da aktivitetscontaineren i Værebro åbnede d.  27/6-19. Der kom rigtig mange børn, og Toufic fik en chance for at tale med forældrene, som måske kan hjælpe med at få ungerne ned i gården og lege. Toufic er super ambitiøs i forhold til GAME Værebro: ”GAME gav mig muligheden for, at komme mere ud, og gav mig mere mod på, at tale med andre. Min drøm er, at der kommer i hvert fald 10+ faste deltagere og jeg kan hjælpe dem til, at åbne op overfor andre. At jeg kan hjælpe til, at man ikke danner de her kliker, hvor man ikke kan tale med nogen uden for den klike. Det skal være et sted, hvor vi alle sammen er gode venner og vi opfører os ordentligt overfor hinanden. Og at det skal være en fed ting, at der kommer flere. Jeg drømmer om, at alle ungerne i Værebro taler med hinanden om GAME og at vi kan have det sjovt sammen – og ikke pakke os ind i bobler”.

Toufic er mega sej -  han har mange jern i ilden; er selvstændig med en god kammerat, hvor de sælger hjertestartere, kaffemaskiner og brandmateriel. Han træner, han er far og han er GAME Playmaker. Men frem for alt, synes jeg, Toufic er en rollemodel -  han vil gerne danne fællesskaber, venskaber og dele ud af sine kerneværdier til børn i Værebro – og rigtig mange flere steder; ”Målet for mig er helt klart, at det bliver en fælles ting – ligesom dengang vi mødtes på græsset til en gang rundbold, fordi det var sjovt!” Det er super sejt og jeg er sikker på Toufics drømme nok skal gå i opfyldelse.

Hvis du ønsker at vide mere om GAME i Værebro kan du læse mere på hjemmesiden http://gamedenmark.org/game-zoner/game-vaerebroparken/ eller GAME Bagsværds egen Facebookside – GAME Værebroparken. Du kan også læse mere om hvad en Playmaker er og hvordan man bliver uddannet her http://gamedenmark.org/playmaker/

Men hvis du vil møde en gut, som virkelig brænder for det, skal du møde op en fredag eftermiddag 17-18 ved Bagsværd Svømmehal – Der står Toufic nemlig klar!

Skrevet af Rie Kabling Kramme

*Street fit er aktiviteter som foregår på gaden og hvor man kan styrke sin krop ved brug af gadens udstyr - kan sammenlignes med "jorden er giftig"-legen.

 

Servicemenu